Häämatkalle... minne?

26 toukokuuta


Häämatkaa suunnitellessa suupielet nousee välittömästi ylöspäin. Ollaan kummatkin niin samantyylisiä että ihan perus rantaloma tai meidän yleensä tekemämme kaupunkimatka ei tule tällä kertaa kuuloonkaan. Mahdollisesti yhdistelmä näitä kahta voisi olla se meidän juttu häämatkaa varten. Kuitenkin yksi asia on varma; häämatkalla meidän täytyy päästä Disneylandiin (tai worldiin) ja käydä katsomassa drag show'ta. :D tämä tulee olemaan rajoittava tekijä! Nämä toiveet on kuuluneet meillä kummallakin toiveisiin jo vuosia, joten miksei häämatkalla sitten! :) Joistakin teistä meidän toiveet saattaa kuulostaa hassuilta, mutta me ollaan vähän hassuja ;)

Drag show'ta löytyy varmasta melkein jokaisesta paikasta mihin muutenkin haluaisimme matkustaa, mutta Disneylandin kanssa tulee meillä eteen vähän enemmän haasteita ja ennakkoon suunnittelemista (ja säästämistä!!!). Listataan nyt paikkoja missä olisi Disneyland- tai world ja mitkä samalla sopisi meidän toiseen vaatimukseemme! ;)

Disneyland - Pariisi

Pariisihan tunnetusti on aika romanttinen getaway, mutta ehkä silti liian kaupunkimainen häämatkaa varten. Ja muutenkin, häämatkasta saisi meille kummallekin ensimmäisen euroopan ulkopuolisen matkan, joten Pariisi jää ehkä varasijalle tällä kertaa. 

Disneyland - California (Anaheim)

Californian Disneyland on ymmärtääksemme ihan ihka ensimmäinen perustettu disney-resort. California on muutenkin sopivan rento ja monipuolinen paikka, että matkasta saisi varmasti onnistuneen. Drag-kulttuuri on myös Californiassa suosittua, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kaliforniasta löytyisi kyllä vaikka mitä nähtävyyksiä ja niitä rantojakin...ja täältä pääsisi hyvin myös lentämään meidän unelmapaikkaamme, eli havaijille. Olisko loma loman sisällä muka huono asia? ;)

Walt Disney World - Florida (Orlando)

Isoin näistä kolmesta kohteesta. Ja siis isolla tarkoitan ihan hillitöntä. Näitä resortejahan ei muutenkaan suositella (liekö edes mahdollista...) koluttavaksi yhdessä päivässä, joten täällä joutuisi ehkä viettämään kauemmin aikaa.. Hmm... valintoja, valintoja! Floridassakaan ei rannoista eikä auringosta joudu tinkimään, sen jo osavaltion nimi 'sunshine state' kertoo ;)

Muut Disneyn puistothan sijaitsevat Tokiossa, Shanghaissa ja Hong Kongissa. Ne ei ehkä innosta meitä ihan yhtä kybällä tämän meidän toisen toiveen takia, mutta ovat kyllä kaupunkeja missä olisi kiva vierailla toisella matkalla :) Huh... kallistumme ehkä tuonne jenkkilän puolelle, mutta noiden kahden väliltä on kyllä mielettömän vaikea valita! Valinta tuntuu niin vaikealta, että kohta täytyy skipata hääjuhlat kokonaan ja käyttää budjetti pelkästään matkusteluun ;)Onko kukaan teistä käynyt Disney-puistoissa? Osaatteko suositella? :)

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mä oon käynyt sekä Pariisissa että Floridassa. Hyvin samanlaisia molemmat, Pariisin toki pienempi. Pariisissa ehti puiston hyvin kiertämään päivässä, mutta mielestäni Floridassa ehti myös, koska puisto oli periaatteessa jo tuttu ja tiesi minne halusi. En ole kuitenkaan maailman suurin huvipuistofani, joten jos laitteita haluaisi kiertää kunnolla, ei päivä riittäisi varmaan kummassakaan paikassa. Florida oli tosiaan isompi ja siellä oli enemmän semmoisia "oheisjuttuja" varsinaisten laitteiden lisäksi. Vielä enemmän Floridassa tykkäsin kuitenkin Universal Studiosista ja Nasan päämajasta, ehkäpä eniten siksi, että olin Pariisissa Disneylandin jo nähnyt ja siitä nauttinut. Floridassa kaikki nähtävyyde olivat kuitenkin niin täynnä ihmisiä, kuten varmaan Jenkkilässä aina, että se ainakin omaa nautintoani rajoitti huomattavasti. Kuitenkin loppujen lopuksi suosittelisin Floridan Disneyworldiä, jos se on teille kerran elämässä-juttu. Ja aikaa kiertämiseen sen kaksi-kolme päivää :)

  Pakko vielä sanoa, että Floridassa se puiston ympäristö oli mielettömän ihanaa seutua, eli kannattaa jopa harkita sellaista Disneyworld-hotellia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielettömän iso kiitos sinulle! <3 tää on meilläkin vähän puntarissa että California vai Florida, näin muidenkin tekemisten kannalta :p californiastahan löytyy myös noida studioita yllin kyllin jos losiin saakka jaksaa taapertaa :P oi että, kertomasi kuulostaa hyvältä kyllä! Ja varsinkin tuo Nasa :D

   Poista
 2. Olemme käyneet Disneyn puistoissa sekä Floridassa että Kaliforniassa. Molemmat näkemisen arvoisia! Suosittelen enemmän miettimään mitä muuta paikoissa on. Kumpi osavaltio kiinnostaa matkakohteena enemmän. Molemmat puistot ovat hienoja ja lisäksi ympärillä on myös muita puistoja ja nähtävyyksiä. Resorteissa emme ole majoittunet, koska ne ovat sen verran tyyriitä. Orlando on jäänyt mieleen isona Disney-alueena eli Disney näkyy suuresti myös puistojen ulkopuolella. Kannattaa katsoa mistä ostaa liput puistoihin. Niissä on aika suuria hintaeroja. Peruspuistojen lisäksi on vesipuistoja jne. Kalifornian valitsisin matkan kohteeksi ehkä muutoin. Siellä jo kolme kertaa käyneenä. Auto matkaan mukaan ja Kalifornian kierrokselle. 1-tie (rantatie) taitaa tällä hetkellä olla osittain suljettuna, mutta avaavat taas kun talvella tulleet murtumat on saatu korjattua. Ihanaa häämatkan suunnittelua teille!

  VastaaPoista

Subscribe